ברזל הוא רכיב תזונתי חיוני הממלא תפקיד חיוני בשמירה על בריאות תקינה. זהו מרכיב מרכזי בתאי דם אדומים, הנושאים חמצן מהריאות לרקמות הגוף. ללא מספיק ברזל, רקמות הגוף והאיברים לא מקבלים מספיק חמצן, מה שמוביל לעייפות ולבעיות בריאות אחרות.
מחסור בברזל הוא בעיה שכיחה, במיוחד בקרב נשים בגיל הפוריות, צמחונות ואנשים עם מצבים רפואיים מסוימים. תסמינים של מחסור בברזל יכולים לכלול עייפות, חולשה, סחרחורת וקוצר נשימה.
ברזל נמצא במגוון מזונות, כולל בשר, עוף, פירות ים, שעועית, עדשים, טופו, אגוזים ודגנים. עם זאת, אנשים מסוימים עשויים שלא לקבל מספיק ברזל מהתזונה שלהם, במיוחד אם הם עוקבים אחר תזונה צמחונית או טבעונית או שיש להם מצבים רפואיים מסוימים המקשים על ספיגת הברזל.
תוספת בברזשפר את